24edu | Confidentialitate

Politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate

Aceasta politica de confidentialitate se refera la serviciile oferite prin intermediul aplicatiei 24edu, accesibila in browser la adresa www.24edu.ro sau prin aplicatiile de telefon pentru iOS si Android, detinute de i-Tom Solutions SRL, respectiv la politica de natura contractuala izvorata din consimtamantul exprimat la acestea.
Aceasta politica explica ce informatii stocam si cu ce scop, atunci cand utilizati site-ul, aplicatiile mobile si serviciile noastre. De asemenea, explica modalitatile in care utilizam datele dvs. si cum protejam datele personale. Confidentialitatea datelor este o prioritate pentru noi. Ne straduim sa fim transparenti in ceea ce priveste modul in care colectam si procesam informatiile dvs. si pastram informatiile dvs. securizate. Totodata, prin achiesarea la aceste conditii, noi, partile, consimtim la respectarea drepturilor si obligatiilor prezentate la sectiunea corespunzatoare, fiind astfel incheiata aceasta conventie.

Definitii

Aceste definitii au rolul de a va ajuta sa intelegeti politica noastra. Cand spunem “Furnizor”, “imputernicit“, ”Dezvoltator”, “noi”, “a noastra”, “al nostru” sau “24edu”, ne referim la SC i-Tom Solutions SRL. Cand spunem “servicii”, “servicii 24edu” ne referim la serviciile oferite prin intermediul platformei 24edu.ro si aplicatiilor pentru iOS si Android, asa cum sunt prezentate pe website (www.24edu.ro). Cand spunem “utilizator”, “operator”, ”client/ul” sau “dvs.” ne referim la contul creat in platforma 24edu.ro . Cand spunem “operator” ne referim la persoana pusa la dispozitia scolilor de catre i-Tom Solutions pentru introducerea datelor in sistem precum datele personale ale cadrelor didactice, parintilor si elevilor sau pentru introducerea in catalogul electronic a notelor, absentelor si mediilor din catalogul fizic. “Informatii personale” se refera la informatiile care pot fi utilizate pentru a va identifica pe dvs. sau copilul dvs., direct sau indirect, incluzand fara a se limita la nume, data nasterii, CNP, adresa de email, telefon.

Principiile pe care ni le insusim

Incepem cu inceputul: Principiile care stau la baza prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal:

 • principiul legalitatii si echitatii
 • principiul responsabilitatii
 • principiul prelucrarii datelor cu caracter personal in scopuri determinate
 • principiul colectarii de date adecvate, pertinente si neexcesive scopului prelucrarii
 • principiul informarii persoanei fizice vizate
 • principiul protectiei si securitatii datelor cu caracter personal
 • principiul puterii de lege intre parti a clauzelor contractuale

Ce acopera politica noastra de confidentialitate

Aceasta politica de confidentialitate acopera modul in care stocam informatiile si cu ce scop, atunci cand utilizati serviciile 24edu. Totodata, prezenta politica de natura cotractuala reglementeaza drepturile, obligatiile si raspunderea partilor.
Aceasta politica de confidentialitate se aplica doar serviciilor 24edu. Nu se aplica practicilor unor terte parti pe care nu le detinem, controlam sau gestionam, incluzand Scoala de care apartineti (“Servicii terta parte”).
Va incurajam insa sa examinati intotdeauna cu atentie politicile de confidentialite ale tuturor serviciilor pe care le utilizati.

Ce date colectam si de ce

Pentru crearea unui cont 24edu sunt necesare anumite informatii, precum numele de utilizator, o parola si datele persoanei pentru care se creeaza contul. Datele personale pe care le introduceti in solutia 24edu, ale dvs., copiilor dvs. sunt ale dvs.. 24edu nu foloseste aceste date in alt scop decat acela de a va oferi serviciile pentru care ati creat un cont 24edu.

Respectam dispozitiile legale privitoare la protectia datelor cu caracter personal si punem in aplicare masuri tehnice si organizatorice de protejare a tuturor operatiunilor privitoare in mod direct sau indirect la datele cu caracter personal, care previn prelucrarile neautorizate sau ilegale, precum și pierderile sau distrugerile accidentale sau ilegale.

Datele dvs. apartin unitatii scolare cu care i-Tom Solutions are incheiat un contract pentru furnizarea serviciilor 24edu. Prin acest contract, Scoala imputerniceste i-Tom Solutions pentru a utiliza datele personale cu scopul furnizarii serviciilor. i-Tom Solutions nu transmite in niciun fel datele dvs. catre terte parti.

Despre utilizatori cadre didactice
 • Nume
 • Adresa email
 • Telefon
 • Materiile predate
Persoanele care pot vedea aceste date:
 • Utilizatorii 24edu din scoala dvs. cu rol de Parinte si Elev (nume, audit mesaj)
 • Utilizatorii 24edu din scoala dvs. cu rol de cadru didactic (nume, audit mesaj)
 • Utilizatorii 24edu din scoala dvs. cu rol de administrator, director, inspector (toate datele)

Despre utilizatori parinti
 • Nume
 • Adresa email
 • Telefon
Persoanele care pot vedea aceste date:
 • Utilizatorii 24edu din scoala dvs. cu rol de Parinte (nume)
 • Utilizatorii 24edu din scoala dvs. cu rol de cadru didactic (nume, telefon, email, audit mesaj)
 • Utilizatorii 24edu din scoala dvs. cu rol de administrator, director, inspector (toate datele)

Despre utilizatori elevi
 • Nume
 • CNP
 • Numar matricol
 • Note, absente, medii
Persoanele care pot vedea aceste date:
 • Utilizatorii 24edu din scoala dvs. cu rol de cadru didactic (toate datele)
 • Utilizatorii 24edu din scoala dvs. cu rol de administrator, director, inspector (toate datele)
*Audit mesaj: atunci cand persoana X trimite un mesaj catre persoana Y, persoana X poate vedea cand persoana Y a citit mesajul.
Echipa 24edu poate accesa datele dvs. dupa cum urmeaza:
 • echipa tehnica + suport – suport acceseaza datele doar la cerere, atunci cand este necesar pentru a oferi suport si ajutor in utilizarea solutiei
 • operator – in functie de conditiile contractuale dintre 24edu si Scoala, toate datele despre parinti, profesori, copii si/sau note, absente, medii pot fi introduse in solutia 24edu de catre o persoana numita de Scoala sau de catre o persoana angajata i-Tom Solutions.
 • Intern, toate informatiile dvs. personale si toate datele stocate in conturile 24edu sunt protejate prin clauze de confidentialitate pe care angajatii i-Tom Solutions le detin in contractele de munca.

Comunicare

In functie de contractul incheiat intre Scoala si i-Tom Solutions SRL, puteti primi mesaje de notificare cu privire la note, absente, medii prin email si/sau SMS. Va puteti abona/dezabona din setarile contului.
Totodata, va putem trimite emailuri care au legatura cu administrarea contului dvs. 24edu; acestea sunt considerate parte din Serviciile 24edu (ex.: recuperarea parolei) fara de care utilizarea 24edu devine incompleta. Abonarea dumneavoastra la aceasta este una esentiala, in lipsa acestor informatii devine improprie utilizarea serviciului oferit. Astfel ca, desi in drept la a solicita stergerea, o atare actiune va avea drept consecinta imposibilitatea utilizarii in continuare a serviciului oferit de 24edu. Beneficiati de o serie de drepturi, dupa cum sunt explicate mai jos, cu privire la datele pe care ni le furnizati:
Dreptul de acces

-puteti solicita informatii privind activitatile de prelucrare a datelor dvs. personale;

Dreptul la rectificare

– puteti rectifica datele personale inexacte sau le puteti completa;

Dreptul la stergerea datelor

- ("dreptul de a fi uitat") – puteti obtine stergerea datelor, in cazul in care prelucrarea acestora nu a fost legala sau in alte cazuri prevazute de lege;

Dreptul la restrictionarea prelucrarii

- puteti solicita restrictionarea prelucrarii in cazul in care contestati exactitatea datelor, precum si in alte cazuri prevazute de lege;

Dreptul la opozitie

– puteti sa va opuneti, in special, prelucrarilor de date care se intemeiaza pe interesul nostru legitim;

Dreptul la portabilitatea datelor

– se refera la faptul ca puteti primi, la cerere, datele personale intr-un format structurat, care poate fi citit automat si la dreptul ca acestea pot fi transmise direct altui operator;

Dreptul de a depune plangere

- puteti depune plangere fata de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal;

Dreptul de retragere a consimtamantului

– in cazurile in care prelucrarea se intemeiaza pe consimtamantul dvs., vi-l puteti retrage oricand. Retragerea consimtamantului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuata anterior retragerii ramanand in continuare valabila;